Παραλίες

Οδηγήστε στις παραλίες

Οι παραλίες της Σαντορίνης διακρίνονται για την αξεπέραστη ομορφιά τους, αλλά και την ιδιάζουσα διαφορετικότητά τους, που δεν θα βρείτε πουθενά. Τα ηφαιστειακά πετρώματα του νησιού και το… μαύρο χρώμα της άμμου, που θα βρείτε στις περισσότερες παραλίες, θα σας εκπλήξουν ευχάριστα και θα καταλάβετε πόσο ιδιαίτερο Κυκλαδονήσι είναι η Σαντορίνη.

Η αμμώδης παραλία του Κολούμπου σάς προσφέρει μοναξιά και απομόνωση, αν αυτό είναι το ζητούμενό σας. Τα νερά εδώ είναι ζεστά, καθώς στην υποθαλάσσια περιοχή βρίσκεται ο πιο ενεργός κρατήρας του νησιού!

Η Κόκκινη Παραλία, στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, διακρίνεται για το έντονο κόκκινο χρώμα της άμμου της, αλλά και των πετρωμάτων της περιοχής. Πολύ γραφική παραλία, από τις πιο γνωστές του νησιού.

Ο ήσυχος όρμος του Βουρβούλου, στα βορειοανατολικά, θα σας… μαγέψει με τα μαύρα βότσαλα και τους εντυπωσιακούς βράχους που τον περιβάλλουν.

Για όσους θέλουν έντονη τουριστική κίνηση, σάς περιμένει το Καμάρι, με την τεράστια σε μήκος και πλάτος παραλία. Από εκεί θα πάρετε το καραβάκι για την Περίσσα, ενώ πολύ κοντά στο Καμάρι βρίσκεται η Αρχαία Θήρα.

Στα ανατολικά του νησιού βρίσκεται ο Μονόλιθος, που ενδείκνυται για οικογενειακές διακοπές. Είναι μια παραλία μεγάλη σε μήκος, με ψιλή μαύρη άμμο και πολύ ρηχά νερά.

Η Περίσσα διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες και πιο οργανωμένες παραλίες του νησιού. Εδώ θα βρείτε ό,τι μπορεί να ζητήσει ένας επισκέπτης. Θαλάσσια σπορ, beach bars, σχολή καταδύσεων και έντονη διασκέδαση, μέρα και νύχτα!

Ο Περίβολος είναι άλλη μία οργανωμένη όμορφη παραλία, με ψιλή άμμο και καθαρά βαθιά νερά. Συνδυάζει τη διασκέδαση με τη χαλάρωση, καλύπτοντας κάθε προτίμηση και ανάγκη των επισκεπτών.

Η μεγάλη σε μήκος παραλία της Βλυχάδας είναι εξαιρετικά ατμοσφαιρική! Κατάμαυρη χονδρή άμμος, πεντακάθαρα βαθιά νερά και ψηλοί, λευκοί βράχοι περιβάλλουν το πανέμορφο τοπίο, με τη μοναδική αύρα.

Στην Άσπρη παραλία μπορείτε να φτάσετε με καΐκι από την Κόκκινη Παραλία ή από την Περίσσα. Είναι μικρή σε μήκος, έχει τη χαρακτηριστική μαύρη άμμο και βότσαλα, ενώ περιστοιχίζεται από λευκά, ψηλά βράχια.