Μη χάσετε στη Σαντορίνη!

Τη μυστηριώδη και μοναδική Καλντέρα

Τη μυστηριώδη και μοναδική Καλντέρα

Η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης δημιούργησε την Καλντέρα, που αποτελεί το πιο εντυπωσιακό και φωτογραφισμένο σημείο του Ελλαδικού χώρου. Είναι μια “λεκάνη” ύψους 300 μέτρων, με απότομες κοκκινοκαφετιές πλαγιές, που αγκαλιάζουν τα ηφαιστειακά νησιά που υπάρχουν μέσα της, την Παλαιά και τη Νέα Καμένη. Η Καλντέρα λεγόταν ότι έκρυβε το μυστικό της Χαμένης Ατλαντίδας κι εξερευνήθηκε από τον Κουστώ!
Το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα

Το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα

Το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης είναι ένα από τα πιο όμορφα στον κόσμο και γεννά τα πιο δυνατά συναισθήματα! Οι μοναδικοί χρωματικοί συνδυασμοί, καθώς ο ήλιος βυθίζεται στο καταγάλανο χρώμα του Αιγαίου, συνθέτουν το πιο ρομαντικό σκηνικό, που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν. Οι επισκέπτες και λάτρεις του ιδιαίτερου ηφαιστειακού νησιού μαζεύονται στην Οία ή το Ημεροβίγλι, περιμένοντας να δύσει ο ήλιος. Πολλοί είναι οι επισκέπτες του νησιού που προσδοκούν, με ανυπομονησία, να αντικρίσουν αυτό το ηλιοβασίλεμα, συντροφιά με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη τους!
Το θρυλικό ηφαίστειο της Σαντορίνης

Το θρυλικό ηφαίστειο της Σαντορίνης

Όταν ξύπνησε η ηφαιστειακή δραστηριότητα στα έγκατα του νησιού της Σαντορίνης, άλλαξε ολοκληρωτικά η δομή της. Αποτέλεσμα των ηφαιστειακών εκρήξεων, τα ηφαιστειακά νησάκια της Παλαιάς και της Νέας Καμένης, που βρίσκονται στο κέντρο της Καλντέρας. Μην αμελήσετε να μεταβείτε σε αυτά, με τα εκδρομικά πλοία, ώστε να δείτε από κοντά τον… ενεργό κρατήρα, αλλά και να κολυμπήσετε στα νερά των θερμών πηγών! Πρόκειται για μια εμπειρία ζωής…
Τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου

Τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου

Ο Προϊστορικός Οικισμός που ανακαλύφθηκε στο Ακρωτήρι συνθέτει έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στο Αιγαίο. Ο οικισμός αυτός φαίνεται πως αποτελούσε ένα από τα σημαντικότερα αστικά κέντρα του Αιγαίου.
Είχε μεγάλη έκταση, εξαιρετική πολεοδομική οργάνωση, αποχετευτικό δίκτυο, και κτίρια με περίτεχνο τοιχογραφικό διάκοσμο.