Οδηγήστε στα όμορφα χωριά…

Φηρά

Ο μεγαλύτερος οικισμός της Σαντορίνης, η όμορφη πρωτεύουσά της, η Χώρα, και ένας από τους πιο εντυπωσιακούς οικισμούς στην Ελλάδα. Τα Φηρά είναι χτισμένα σε μια ξεχωριστή τοποθεσία, σε ύψος 260μ., με μια απίστευτη θέα στο πέλαγος! Η γνωριμία σας με τη Χώρα της Σαντορίνης επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Δεν είναι μόνο η παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική που την κάνει ξεχωριστή. Τα Φηρά είναι χτισμένα με ένα μοναδικό τρόπο, που της προσδίδουν μια ιδιάζουσα φυσιογνωμία. Λευκά σπίτια, κολλημένα το ένα δίπλα στο άλλο, δημιουργούν αμέτρητα επίπεδα και μοιάζουν να είναι… γαντζωμένα στους απότομους γκρεμούς! Μαζί με τις γραφικές γειτονιές, τα παραδοσιακά σοκάκια και τις εκκλησιές, με τους γαλάζιους τρούλους, συνυπάρχουν εμπορικά καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια, αφού, εύλογα, η τουριστική κίνηση είναι μεγάλη. Η Σαντορίνη, άλλωστε, είναι ένα από τα πλέον κοσμικά ελληνικά νησιά, που δεν έχει χάσει, όμως, το μοναδικό, παραδοσιακό της χρώμα.

Οία

Η Οία βρίσκεται 11χλμ. από τα Φηρά. Φτάνοντας στη Σαντορίνη, είναι το πρώτο χωριό που θα αντικρίσετε από το πλοίο, προϊδεάζοντάς σας για την απίστευτη ομορφιά του νησιού. Το θέαμα της απλωμένης στο βράχο Οίας πάνω από τον όρμο Αρμένη αιχμαλωτίζει το βλέμμα!

Ημεροβίγλι

Το Ημεροβίγλι βρίσκεται 3χλμ. από τα Φηρά και έχει μια ιδιάζουσα θέα προς τον περίφημο κόκκινο βράχο του Σκάρου, που υπήρξε βενετσιάνικο καστέλι (οχυρωμένος οικισμός). Κι εδώ θα βρείτε κατάλευκα παραδοσιακά σπίτια, με πανέμορφές νοικοκυρεμένες αυλές με πολύχρωμα λουλούδια.

Μεγαλοχώρι

Το Μεγαλοχώρι είναι άλλο ένα γραφικό χωριό της Σαντορίνης, σε απόσταση 9 χλμ. από τα Φηρά. Οι 150 μόνιμοι κάτοικοί του διατηρούν το τοπικό του χρώμα, με τα ήθη και τα έθιμά τους, ενώ η παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών έχει διατηρηθεί αναλλοίωτη. 70 χρόνια πριν, το Μεγαλοχώρι ανήκε σε μια από τις πιο ισχυρές οικογένειες του νησιού, που παρήγαγε, πρώτη, το ονομαστό κρασί Βινσάντο (Vinsanto).

Πύργος

Από τον Πύργο θα απολαύσετε την πιο πανοραμική θέα του νησιού! Χαρακτηριστικό του γνώρισμα, η διατήρηση των στοιχείων που μαρτυρούν τη Βενετική αυτοκρατορία. Ο Πύργος δεσπόζει επιβλητικός πάνω σε ένα λόφο και μοιάζει να εποπτεύει ολόκληρο το νησί! Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το μεσαιωνικό στολίδι της Σαντορίνης.

Εμπορειό

Το Εμπορειό έχει πολλά κοινά στοιχεία με τον Πύργο, αποτελώντας μια καστροπολιτεία αλλοτινών εποχών. Ο οικισμός του μοιάζει ταμπουρωμένος, με τα πολλά στενά σοκάκια, τα μονοπάτια και τα μυστικά περάσματα, ενώ τα σπίτια είναι πολύ πυκνά χτισμένα. Σπίτια, που μοιάζουν να σκαρφαλώνουν στη πλαγιά ενός λόφου, ενώ αυτά που είναι ψηλότερα φαίνονται από μακριά σαν κάστρο.